Projekt záró összefoglaló

A projekt kezdeti időszakában a komplex integrált keretrendszer megalapozásának kutatási feladatai folytak.

Az alvállalkozók bevonásával zajló kutatások több területet érintettek:

  • Az egyedi fuzzy logikán alapuló kutatások eredményeképpen lehetővé vált a fuzzy előrejelzés logikai modelljének a kialakítása.
  • Az automatikus integrációs kutatások megteremtették a módszertani alapjait a komplex rendszerben használható eszközök gyors és hatékony integrálásának.
  • Az egyedi MI (gépi tanulás) logikán alapuló döntési modell kialakítása a fuzzy kutatás eredményeivel összhangban, arra számos ponton építve került kialakításra.
  • Az AR területhez kapcsolódó kutatások az elvi alapot jelentik a virtuális tér szimuláció és tér megjelenítés technológiájának használatára az integrált rendszerbe.

A kutatások lezártát követően a módszertani eredményekre építve megkezdődött az integrált rendszer kialakítása.

  • A rendszer tervezése során többek között elkészült a rendszert technikai oldalról leíró rendszerterv, illetve a kialakítandó rendszer megjelenését meghatározó design terv.
  • A tervezési feladatokat követően indult meg a prototípus komponensek elkészítése. A megoldásnak ebben a szakaszában történt meg az új, innovatív megoldásokat tartalmazó komponensek kialakítása.
  • A prototípus komponensek integrációja során a megvalósítás hatékonyságát növelte, hogy a munka során építhettünk egy meglévő keretrendszerre, így sokkal több figyelem juthatott a rendszer speciális elemeinek integrálására. Az elkészült prototípust alapos és részletes teszteknek vetettük alá.
  • A több körben elvégett javítások eredményeképpen előállt prototípust terepi tesztelés során is ellenőriztük. Itt a tervezett környezethez hasonló körülmények között vizsgáltuk a rendszer működését.
  • A terepi teszt eredményei alapján megtörténtek a prototípuson azok a változtatások (pl. teljesítmény optimalizálás), amelyek szükségességére a terepi teszt mutatott rá.

Az elvi alapok megteremtése, majd ezen eredményeknek a gyakorlatba való átültetése egy olyan rendszer kialakítását tette lehetővé, amelyik a komplexitását és az integráltságát tekintve egyedülálló. Az AR megoldások használata, a mesterséges intelligencia logikáján alapuló előrejelzési mechanizmusok alkalmazása, a SIOT megoldással ötvözve egy komplex biztonságtechnikai megoldás kialakítását eredményezte. A megoldás nyitott, mind az alkalmazott eszközök, mind a visszajelzési mechanizmusok tekintetében, így a biztonságtechnikai eszközöknél is jelentkező technológiai fejlődéssel a komplex, integrált megoldás várhatóan a szokásosnál hosszabb ideig képes lépést tartani.

Lábléc info

Erando

 

ERANDO

Biztonságtechnikai

Tanácsadó és Kereskedelmi Kft.

 

© Minden jog fenntartva

Lábléc elérhetőség

Elérhetőség

Cím: 1139 Budapest, Teve utca 51/b.

Tel: 06-1-383-3385, 06-1-222-2657

Fax: 06-1-467-3430

E-mail: erando@erando.hu

Paksi kirendeltség: 7030 Paks, Vasút u. 10.

Tel: 06-75-510-569

24 órás diszpécser: 06-30-466-5136, 06-20-950-8547